Over Petra Keller

Vroeg in de ochtend gaat de telefoon, een vriendin aan de telefoon. Of wij vanmiddag thuis zijn, ze wil samen met haar partner met ons komen praten. De partner van mijn vriendin ziet zijn relatie met haar niet meer zitten en heeft besloten zijn eigen weg te gaan. 

Mijn vriendin zit er verslagen bij. We luisteren naar beide verhalen, naar hun wensen en behoeftes. Die nu zo verschillend zijn en geen overeenkomsten meer hebben.

Er volgen gesprekken hoe zij de scheiding gaan regelen. Er komt boven tafel dat zij angst heeft hoe zij er straks na de scheiding financieel voorstaat. Er valt immers een inkomen weg en ze heeft totaal geen overzicht hoe ze dit straks moet gaan doen. Kortom veel onzekerheid.

 Samen met haar zet ik alles op een rijtje, inkomsten, toeslagen, pensioen. Opgelucht haalt zij adem, deze duidelijkheid over haar financiële situatie maakt dat zij in staat om samen te werken aan goede afspraken en zo samen de relatie te beëindigen met respect voor elkaar.

Ik haal ook opgelucht adem, niet alleen omdat de scheiding van mijn vriendin nu goed geregeld is maar ook omdat ik mijn missie gevonden heb.  Ik zie in mijn omgeving dat het mensen goed doet als zij op een goede manier uit elkaar gaan. 

Neem bijvoorbeeld onze oudste (pleeg)dochter, zij en haar partner gingen uit elkaar maar zijn erin geslaagd om uit hun partnerrol te stappen en gezamenlijk de ouderrol te vervullen. De kinderen gaan net zo makkelijk naar papa als naar mama. Dit gun ik iedereen. 

Dit is waarom ik een praktijk gestart ben als scheidingsspecialist. In mijn praktijk gebruik ik de tool mediation om tot gezamenlijke afspraken te komen waar beide partijen achter staan en zo hun partnerrelatie te beëindigen.

Petra Keller

Petra Keller

Mijn visie op scheiden

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Scheiden is een life-event. Hoewel het een onzekere periode is vol verdriet en stress biedt duidelijkheid rust voor het moment. Of je de scheiding nu wil of niet, regel het goed en netjes. Hier heb je zelf een aandeel in.

Als je mij, Petra Keller, beter zou kennen, dan zou je weten dat:

  • Als het op de ene manier niet kan, dan zoek ik net zolang naar een andere manier totdat het wel kan.
  • Je bent nooit te oud om iets anders te gaan doen of je leven anders in te richten. “one life, live it”. Ik steek dan ook veel tijd in mijn persoonlijke ontwikkeling. Denk aan cursussen, etc.
  • Ik en mijn partner gezegend zijn met twee (pleeg)dochters en twee zonen.
  • Ik altijd vijf boeken tegelijkertijd lees. Van pulp tot literatuur, afhankelijk van mijn stemming.
  • Ik verzot ben op lekker eten met bijpassend wijnarrangement.
  • Ik geen stedentrip met mijn vriendinnen oversla.
  • Ik volgend jaar met drie vriendinnen deelneem aan de Carbage Run naar de Oekraïne (en nog geen idee heb hoe we dat gaan doen, maar dat het vast goed komt).
  • Ik verzot ben op verre reizen en nu in training ben voor de Kilimanjaro omdat onze oudste zoon vindt dat je tijdens je leven veel herinneringen moet maken en dit dus met het gezin wil ondernemen.
  • Ik niets maar dan ook niets eet van een geit.